Expozițiile toamnei la Muzeul de Artă și Casa Avramide din Tulcea

Muzeul de Artă și Casa Avramide din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM) îmbogățesc oferta culturală a orașului cu trei expoziții temporare noi: două de pictură și una de fotografie.

Bienala de Artă „Alexandru Ciucurencu” se desfășoară în intervalul 14 octombrie – 12 noiembrie 2021, la parterul Muzeului de Artă.

Expoziția-concurs cuprinde 110 lucrări de pictură realizate de artiști din întreaga țară.

„Anul acesta am avut 254 de propuneri făcute de 159 de artiști. Deoarece propunerile s-au dovedit mult mai numeroase decât poate acomoda spațiul nostru de expunere, a trebuit să selectăm mai puține lucrări decât ne-ar fi plăcut și astfel au fost selectate 110 lucrări. Jurizarea câștigătorilor este făcută de către o comisie externă organizatorilor, iar câștigătorii vor fi anunțați public pe data de 12 noiembrie 2021, cu ocazia finisării expoziției,” detaliază Petre Teodorescu, muzeograf în cadrul ICEM.

Evenimentul este organizat de ICEM, Consiliul Județean Tulcea și Liceul de Artă „George Georgescu”.

 

Tabăra de creație artistică Maliuc ’21 își arată roadele pe simezele de la demisolul Casei Avramide

Expoziția de grup, organizată de către dr. Adrian Balaban, este deschisă pentru vizitare până pe 30 octombrie.

Artiști expozanți: Brândușa Bontea, Gabriela Drăghici, Ion Drăghici, Ileana Dragomirescu, Corina Perianu, Mihai Perianu și Mihai Tugearu (invitat).

 

„Malcoci – istorie în imagini”- de vizitat la demisolul Casei Avramide până duminică, 24 octombrie

Expoziția ilustrează, cu ajutorul a 46 de fotografii, viața comunității germane, închegată în jurul celui mai mare lăcaş de cult romano-catolic din Dobrogea, Biserica Sfântul Gheorghe din satul Malcoci.

Fotografiile aparţin unei colecţii particulare și au fost puse la dispoziţie de Asociaţia Germanilor Basarabeni. Expoziția este organizată într-un proiect finanţat prin programul „Timbrul monumentelor istorice” al Ministerului Culturii.

Muzeul de Artă și Casa Avramide sunt deschise pentru vizitare de marți până duminică, în intervalul orar 09:00-17:00

(ultima intrare 16:30).

Prețul unui bilet de vizitare a Muzeului de Artă este 10 lei. Preșcolarii, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de bilete la jumătate de preț.
Taxele de vizitare pentru Casa Avramide sunt de 8, respectiv 4 lei.
Cei care vor alege să viziteze ambele obiective vor putea achizițona biletul unic; așadar, prețul unui bilet întreg este de 15 lei, iar cel redus, de 7 lei.

Alte taxe
Taxă ghidaj în limba română: 50 lei / grup
Taxă ghidaj în limbă străină: 100 lei / grup
Taxă fotografiere profesionistă: 100 lei / oră
Taxă filmare profesionistă: 500 lei / oră