Gheorghe Petrașcu: din patrimoniul Muzeului de Artă din Tulcea, în pavilionul muzeal Art Safari

Două lucrări din colecția de pictură a Muzeului de Artă din Tulcea vor fi expuse la Art Safari, cel mai amplu eveniment dedicat artei, ce are loc la București de vineri, 11 septembrie și până duminică, 20 septembrie 2020.

„Femeie în noapte” și „Femei la scăldat”, semnate de Gheorghe Petrașcu, au fost restaurate în anul 2016 în cadrul proiectului Adoptă o pictură!, iar zilele acestea completează retrospectiva Gheorghe Petrașcu – Despre farmecul realității, căreia îi este rezervat Pavilionul Muzeal.

Arta românească de patrimoniu și contemporană, dar și arta internațională vor ocupa anul acesta 11.000 de metri pătrați în două spații distincte: Victoria Tower, din centrul Capitalei (Calea Victoriei, numărul 15) și AFI Cotroceni.

„La aproape 50 de ani de la ultima mare retrospectivă Gheorghe Petrașcu, propunem o reîntâlnire cu o parte din inventarul bogat al creației artistului, urmărind traseul acestuia. Petrașcu s-a impus încă de la începuturile sale pe simezele celor mai relevante manifestări artistice românești, fiind apreciat ca unul dintre cei mai importanți mari maeștri de început de secol XX.” (www.artsafari.ro)