PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA

Asociația de Dezvoltare Regională ”Aegyssus” Tulcea organizează, în parteneriat cu Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Simion Gavrilă” Tulcea, Sesiunea Națională de Comunicări ”PATRIMONIUL ȘI EDUCAȚIA ÎN MUZEELE DE ARTĂ DIN ROMÂNIA”, ediția I.

Lucrările sesiunii se vor desfășura în perioada 11-12 mai 2017 și vor avea în vedere următoarele teme generale:

– Conservare și restaurare în muzeele de artă;
– Educație și marketing muzeal;

Toate persoanele interesate sunt rugate să se înscrie la eveniment prin transmiterea titlului comunicării și a intenției de a participa, până la data de 30 aprilie 2017, la adresele de e-mail office@aegyssus.ro sau arta@icemtl.ro. Organizatorii își rezervă dreptul de a selecta lucrările ce vor fi susținute.

De la fiecare organizație sunt acceptați maxim 2 participanți, iar pentru primele 20 de persoane înscrise organizatorii vor asigura integral costurile de cazare și masă.

Cu ocazia evenimentului se va deschide și expoziția temporară ”Patrimoniu restaurat”, expoziție care finalizează proiectul cultural ”Adoptă o pictură!”, proiect prin care s-au strâns fonduri necesare restaurării unor lucrări reprezentative aflate în stare avansată de degradare din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea.

În speranţa că ne veţi onora cu prezenţa, vă mulţumim anticipat!
*
Toate lucrările prezentate vor fi publicate în Anuarul Muzeului de Artă Tulcea – Nr. 1, publicație care va fi elaborată în a doua parte a anului. În acest sens, până la data de 30 iulie 2017, la aceleași date de contact menționate anterior, se vor transmite lucrările prezentate în vederea publicării.

Vă rugăm ca articolele dumneavoastră să nu depăşească 10 pagini A4 (inclusiv note de subsol şi rezumat), să fie redactate în Microsoft Office Word, caracter Times New Roman, mărimea 12, la 1.5 rânduri şi aliniere Justify. Fotografiile, în format digital, vor fi prezentate separat, rezoluţie 300 dpi. Pentru rezumat, vă rugăm să aveți în vedere un text de 250-400 cuvinte, în limba engleză.

Date de contact: office@aegyssus.ro, arta@icemtl.ro, 0746085016.

www.aegyssus.ro