Au început înscrierile la Sesiunea Națională de Comunicări „Patrimoniul și educația în muzeele de artă”

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Regională „Aegyssus”, organizează Sesiunea Națională de Comunicări intitulată „Patrimoniul și educația în muzeele de artă”, ediția a VI-a.

Lucrările sesiunii vor fi prezentate la Tulcea, în perioada 13-14 octombrie 2022 și vor avea în vedere abordarea următoarelor teme:

– A. Conservare și restaurare în muzee;

– B. Educație și marketing muzeal;

Înscrierea la eveniment se face transmițând titlul lucrării și modalitatea de prezentare (videoclip înregistrat, live-zoom sau prezentare PowerPoint), până la data de 30 septembrie 2022, la adresa de e-mail: arta@icemtl.ro.

Specialiștii din afara județului Tulcea vor putea urmări sesiunea online, pe paginile de facebook Evenimente Arta-Avramide și Muzeul de Artă și Casa Avramide.

Toate lucrările prezentate vor fi publicate în cel de-al șaselea număr al DOBROART – Anuarul Muzeului de Artă Tulcea. În acest sens, cei înscriși au termen până la data de 31 octombrie 2022 pentru a transmite articolele.

Articolele nu vor depăși 10 pagini A4 (inclusiv note de subsol şi rezumat), vor fi redactate în Microsoft Office Word, caracter Times New Roman, mărimea 12, la 1.5 rânduri şi aliniere Justify. Fotografiile, în format digital, vor fi prezentate și separat la o rezoluţie de 300 dpi. Toate articolele trebuie să conțină un rezumat în limba engleză, cuvinte-cheie în limba engleză și în limba română.