Cu clasa la muzeu – ateliere de pictură sau colaj și vizite educative la Muzeul de Artă și Casa Avramide

Oferta educațională a Muzeului de Artă și a Casei Avramide din Tulcea li se adresează elevilor de toate vârstele. Astfel, alături de cadrele didactice, elevii pot opta pentru cel mai potrivit mod de a petrece câteva ore în afara școlii. Specialiștii de la Muzeul de Artă și de la Casa Avramide Tulcea adaptează activitățile și tururile ghidate astfel încât să aducă piesele de patrimoniu cât mai aproape de tinerii vizitatori.

La Muzeul de Artă

În cadrul atelierelor care prezintă Muzeul și patrimoniul, elevii vor învăța ce este un muzeu, ce sunt operele de artă, ce este patrimoniul, din ce materiale sunt realizate picturile și sculpturile și vor realiza o pictură pe schițele unora dintre lucrările expuse în expoziția permanentă. Grup-țintă: clasele. I-IV.

Artiști plastici români la Muzeul de Artă Tulcea este o activitate ce include prezentarea muzeului și a expozițiilor, apoi un atelier de pictură pe schițe ale lucrărilor din expoziția permanentă. Activitatea li se adresează copiilor din clasele V-VIII.

La Casa Avramide

Amintire, vis sau imaginație este titlul atelierului ce oferă o introducere în universul spectaculos al colajului și realizarea de compoziții proprii sau reconstituiri, pe baza unor materiale reciclate (reviste, afișe, pliante, fotografii, ilustrații ale operelor din muzeu). Grup-țintă: clasele V-XII.

Muzeul de Artă și Casa Avramide din cadrul Institutului de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” (ICEM) Tulcea pun la dispoziția cadrelor didactice un contract de parteneriat care trebuie consultat, semnat, înregistrat și depus la sediul ICEM de pe Strada Progresului nr.32 în dublu exemplar. Consultați și descărcați contractul aici