Luna august este pentru înscrieri la Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea“ la Muzeul de Artă din Tulcea

Prima ediție a Bienalei Naționale de Grafică „Constantin Găvenea” va avea loc în perioada 16 octombrie-14 noiembrie, la Muzeul de Artă din Tulcea. La expoziția-concurs, artiștii se vor putea înscrie trimițând imaginea/imaginile lucrărilor, formularul de înscriere și CV-ul pe mail, la adresa arta@icemtl.ro până pe 31 august 2020.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România- Filiala Tulcea.

Vernisajul expoziției-concurs va avea loc vineri, 16 octombrie, de la ora 16:00, la Muzeul de Artă Tulcea, iar jurizarea lucrărilor se face între 16 octombrie și 10 noiembrie.

Juriul va fi format din critici de artă și artiști plastici.

Se vor acorda Premiul I – 3000 lei, Premiul II – 2.000 lei, Premiul III – 1.500 lei și trei mențiuni a câte 500 lei fiecare.

Câștigătorii vor fi anunțați pe 13 noiembrie.

Condiții de participare:

Pot participa toți artiștii care sunt membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ale Uniunilor de Artişti Plastici din străinătate precum și absolvenții și studenții academiilor de artă din țară şi străinătate.
Fiecare artist poate participa cu maximum două lucrări, cu dimensiunea maximă 100×100 cm.
Se admit doar lucrări realizate în ultimii doi ani.
Nu vor fi admise lucrări realizate în tehnici digitale ca printuri 2D sau 3D sau fotografii

Regulamentul complet și formularul de înscriere pot fi consultate și descărcate de aici 

Bienala este organizată de Consiliul Judeţean Tulcea, împreună cu Liceul de Artă „George Georgescu”- Tulcea și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean, Muzeul de Artă, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România- Filiala Tulcea.