Renaștere la Casa Avramide: Expoziție de artă decorativă din colecțiile Muzeului de Artă Tulcea

Casa Avramide, cunoscută și drept Casa Colecțiilor, întâmpină vizitatorii cu piese din Colecția de Artă Decorativă Europeană și Colecția de Artă Decorativă Orientală ale Muzeului de Artă din Tulcea, ce constituie expoziția intitulată „Renaștere”.

Majoritatea lucrărilor de Artă Decorativă Europeană au fost executate în cadrul Taberei „Calica” și transferate de la Inspectoratul pentru Cultură către Muzeul de Artă. Acestea sunt semnate de treisprezece artiști români și sunt datate în secolul XX: Cornelia Moldoveanu, Mihaela Kvasnevschi, Eugenia Enescu, Dionisie Popa, Eugenia Pop, Dumitru Rădulescu, Horia Flămând, Ion Berendea, Eugen Ispir, Mariana Oloier, Peter Balogh, Bonifacia Petrescu și Ștefan Găvenea.

Bunurile de artă orientală au fost fabricate în ateliere din Republica Arabă Siriană, Republica Turcia și Republica Islamică Iran în secolele XVI-XIX .

Curatorii expoziției sunt Daniela Iacoblev-Barău (cercetător științific) și Raluca Mocăniță (conservator).

Expoziția poate fi vizitată până la finalul anului, de marți până duminică, între orele 9:00 și 17:00. Vizitarea Casei Avramide se face pe bază de bilet. Tarifele sunt diferite: 6 lei pentru adulți sau 3 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Vizitatorul poate opta și pentru un bilet unic de vizitare atât a Casei Colecțiilor (Str. Progresului nr.32), cât și a Muzeului de Artă (Str. Grigore Antipa nr.2): 10 sau 5 lei.