Relansarea campaniei Adoptă o pictură, marcată de reluarea Cinematecii de la Casa Avramide

Amanda, în regia lui Mikhaël Hers, este primul film de autor ce readuce publicul cinefil în fața ecranului din curtea Casei Avramide sâmbătă, 7 august, de la ora 20:30.

Cinemateca de artă este o inițiativă ce urmărește promovarea filmelor de autor și susținerea de către comunitate a patrimoniului cultural în general și a lucrărilor de pictură incluse în cea de-a treia ediție a Campaniei Adoptă o Pictură. Până pe 14 noiembrie, ne propunem să adunăm peste 4700 de lei, suma necesară pt restaurarea lucrării „Peisaj din Sulina”, realizată de Marius BUNESCU.

Campania „Adoptă o Pictură” a câștigat locul II în cadrul Galei Societății Civile 2019, la secțiunea Artă și Cultură, pentru restaurarea a 24 de lucrări de pictură și grafică din patrimoniul Muzeului de Artă din Tulcea pe parcursul anilor 2017 și 2018.

 

Publicul tulcean și toți cei ce vizitează municipiul au posibilitatea de a vedea, o dată pe lună, un film bun pe marele ecran din curtea Casei Avramide și vor putea contribui, prin donații, la salvarea de la degradare a unei lucrări din patrimoniul Muzeului de Artă Tulcea.

Monica Felea, jumătatea tulceană din firma de distribuție de film Bad Unicorn, a primit cu entuziasm propunerea noastră de a difuza filme bune în Tulcea. Prima și ultima proiecție a avut loc în februarie 2020 și a fost surprinzător de bine primită.

Azi, la relansarea cinematecii, filmul Amanda va fi prezentat de Victor Morozov, și el tulcean, critic de film și jurnalist ce publică în  revistele Scena 9, Dilema Veche și Films in Frame. La Films in Frame, Victor prezintă Kinostalgia – o rubrică lunară despre filmul de patrimoniu. Victor studiază teorie de film în Paris, iar zilele acestea este în Tulcea, gata să ne vorbească despre Amanda.

Accesul la eveniment se va face pe bază de donații și curespectarea normelor de distanțare.

Evenimentul este rezultatul colaborării Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM) prin Muzeul de Artă și Casa Avramide cu Bad Unicorn și Asociația de Dezvoltare Regională Aegyssus (ADRA).