Toamna aceasta, la Muzeul de Artă din Tulcea: 155 de lucrări în expoziția-concurs a Bienalei Naționale de Grafică

Bienala Națională de Grafică „Constantin Găvenea” aduce la Tulcea 155 de lucrări ale 118 artiști, într-o expoziție-concurs ce se desfășoară între 14 octombrie și 14 noiembrie. Vernisajul expoziției are loc vineri, 14 octombrie 2022, ora 16:00, la parterul Muzeului de Artă.

Ajunsă la cea de-a doua ediție, bienala este și anul acesta patronată de Consiliul Județean Tulcea, prin intermediul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion”. Complexul Muzeal de Patrimoniu Cultural Nord-Dobrogean este organizatorul bienalei, în parteneriat cu Liceul de Arte „George Georgescu” Tulcea și filiala tulceană a Uniunii Artiștilor Plastici.

„Continuăm și în 2022 promovarea graficienilor tineri dar și a celor deja consacrați, cu toate că din punct de vedere politic și economic, perioada pe care o traversăm nu este cea mai prietenoasă. Tradiția este însă importantă. Este ceea ce conferă legitimitate unui demers, ceea ce îi oferă acestuia rădăcini dar și dorință de evoluție și schimbare. Iar Bienala de Grafică de la Tulcea începe să prindă rădăcini, lucru care poate doar să ne bucure,” detaliază Alice-Georgiana Fănaru, coordonatoare a evenimentului și muzeograf în cadrul ICEM Tulcea.

Odată cu vernisajul din 14 octombrie începe și etapa de jurizare a celor 155 de lucrări expuse. Juriul este format din specialiști ai Muzeului de Artă din Constanța.

Vor fi acordate premii în valoare totală de 10.000 lei, după cum urmează:

  • Premiul I – 3.000 lei,
  • Premiul II – 2.000 lei,
  • Premiul III – 1.500 lei,
  • Mențiune I,II,III – câte 500 lei,
  • Premiul special al organizatorilor – 1000 lei,
  • Premiul special al juriului – 1000 lei.

.   Finisajul și premierea vor avea loc în data de 14 noiembrie 2022, la sediul Muzeului de Artă Tulcea, str. Grigore Antipa nr. 2.