Au început înscrierile la Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu” 2023

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea (ICEM) anunță, prin intermediul Muzeului de Artă, desfășurarea la Tulcea, în perioada 13 octombrie – 14 noiembrie 2023, a expoziției-concurs Bienala de Pictură „Alexandru Ciucurencu”. Cea de-a treia ediție a bienalei este organizată și anul acesta alături de Consiliul Județean Tulcea și Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Tulcea.

Artiștii se pot înscrie până pe 31 iulie 2023, cu maximum două lucrări de pictură realizate în ultimii trei ani, lucrări care nu au mai fost expuse la alte saloane naționale.

Expoziția-concurs vizează absolvenții și studenții academiilor de artă din țară și din străinătate, precum și membrii Uniunii Artiștilor Plastici din România sau ai organizațiilor profesionale din domeniul artelor plastice din străinătate.

Selecția lucrărilor va fi făcută de o comisie compusă din specialiști ai Muzeului de Artă Tulcea (muzeografi, cercetători), pe baza condițiilor de participare din prezentul regulament și a disponibilității spațiului de expunere. Rezultatele selecției vor fi comunicate în data de 16 august 2023.

Închiderea expoziției și premierea vor avea loc în data de 14 noiembrie 2023, la sediul Muzeului de Artă Tulcea, str. Grigore Antipa nr. 2. Vor fi acordate premii în valoare totală de 10.000 lei, după cum urmează:

Premiul I – 3.000 lei

Premiul II – 2.000 lei

Premiul III – 1.500 lei

Mențiune I,II,III – câte 500 lei

Premiul special al organizatorilor – 1.000 lei

Premiul special al juriului – 1.000 lei

Jurizarea lucrărilor va avea loc în intervalul 14 – 20 octombrie 2023 și va fi realizată de către un juriu alcătuit din artiști plastici și critici de artă.

Descarcă regulamentul complet și formularul de înscriere de aici