Expoziția Omagială Gasser la Casa Colecțiilor din Tulcea

Vineri, 12 iulie, de la ora 17:00, are loc deschiderea Expoziției omagiale Gasser la Casa Avramide din Tulcea. Lucrări semnate de Günther Forst Gasser, provenite din 12 colecții private, vor fi expuse timp de o săptămână la parterul obiectivului muzeal intitulat și Casa Colecțiilor.

Expoziția este rezultatul parteneriatului dintre Institutul de Cercetări Eco-muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Asociația Culturală Gasser.

„Cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a trecerii în neființă a tatălui meu, Günther Forst Gasser, sunt profund onorată să vă invit la deschiderea expoziției omagiale dedicată memoriei sale. La Casa Avramide din Tulcea veți descoperi lucrări care nu au mai fost expuse publicului până acum, oferindu-vă ocazia de a redescoperi geniul artistic al acestui ambasador al frumosului Deltei și al orașului Tulcea.

La vernisajul expoziției, Asociația Culturală Gasser va lansa un website cuprinzător, cu lucrări ale artistului, citate ale criticilor de artă, o biografie actualizată și poze. Acest proiect s-a născut inițial din dorința mea ca fiică de a îmi comemora tatăl, dar după cercetări care au durat aproape un an de zile, website-ul s-a transformat într-o oportunitatate incredibilă de a celebra un artist unic, cu lucrări în peste 80 de expoziții naționale și internaționale, care și-a dedicat toată viața și dragostea Deltei și oamenilor ei.

Vă așteptăm cu drag între 12-19 iulie la Casa Avramide!”  precizează Greta Gasser, Președinta Asociației Culturale Gasser.